Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

   

 10 ομορφότερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης


Σκηνικό βγαλμένο από πίνακες ιμπρεσιονιστών με λίμνες, ανέγγιχτη φύση και σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Η Ευρώπη έχει να επιδείξει αμέτρητα πανέμορφα πάρκα που αποτελούν αφορμή για ταξίδι για τους λάτρεις της φύσης. Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό από τα πολλά που διαθέτει η χώρα μας. Δείτε τα!
Εθνικό Πάρκο Plitvice, Κροατία
Πρόκειται για 16 λίμνες που συνδέονται μεταξύ τους και από το 1979 έχουν προστεθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO σαν περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Τα νερά ρέουν σε ασβεστολιθικά πετρώματα, συγκεντρώνονται σε κοιλότητες και με το πέρασμα των χρόνων τα ιζήματα που μεταφέρουν δημιουργούν φυσικά φράγματα που στη συνέχεια μετατρέπονται σε πανέμορφες λίμνες με σπηλιές και καταρράκτες.
Εθνικό Πάρκο Loch Lomond and the Trossachs, Σκοτία
Στο επίκεντρο του γοητευτικού πάρκου βρίσκεται η καρτποσταλική λίμνη Lomond και περιλαμβάνει βουνά, ποτάμια, γραφικά χωριουδάκια, γαλήνια δάση και άγρια φύση. Αποτελεί αγαπημένη απόδραση των ντόπιων για πεζοπορία και ορειβασία.
Εθνικό Πάρκο Cinque Terre, Ιταλία
Είναι το πιο μικρό αλλά πιο όμορφο πάρκο της χώρας και περιλαμβάνει τα πέντε πολυφωτογραφημένα χωριά Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso al Mare. Φωλιασμένα κατά μήκος της ακτής στα δυτικά της πόλης La Spezia, τα πέντε μικροσκοπικά χωριά και οι γύρω λόφοι έχουν χαρακτηριστεί επίσης παγκόσμια κληρονομιά από την UNESCO.
Εθνικό Πάρκο Vatnajökull, Ισλανδία
Το πιο εντυπωσιακό εθνικό πάρκο της χώρας είναι το πεδίο μάχης του πάγου με τη φωτιά. Ποτάμια και παγετώνες συνυπάρχουν με ηφαίστεια σε ένα απόκοσμο σκηνικό.
Εθνικό Πάρκο Lake District, Αγγλία
Το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Αγγλίας βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας και αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Βρετανών για πεζοπορία και ορειβασία μέσα σε ένα πολύ όμορφο σκηνικό από λίμνες και δάση.
Εθνικό Πάρκο Bialowieza, Πολωνία
Θεωρείται ένα από τα πιο ανέγγιχτα και άγρια μέρη της Ευρώπης και βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας, στα σύνορα με την Λευκορωσία. Το πάρκο φιλοξενεί το μεγαλύτερο πληθυσμό από ευρωπαϊκούς βίσονες, του βαρύτερου χερσαίο ζώου στην Ευρώπη.
Εθνικό Πάρκο Lauterbrunnen, Ελβετία
Διεκδικεί τον τίτλο του πιο όμορφου τοπίου στις Άλπεις και φημίζεται για τους 72 καταρράκτες που πέφτουν από επιβλητικούς βράχους.
Εθνικό Πάρκο Balaton Uplands, Ουγγαρία
Βρίσκεται στις βόρειες όχθες της γαλήνιας λίμνης Balaton και αποτελείται από αμέτρητους λόφους και γραφικά βουνά. Ολόκληρη η περιοχή με επίκεντρο τη λίμνη είναι αγαπημένο σημείο για οικογενειακές διακοπές αλλά και για παρατήρηση άγριων πουλιών.
Εθνικό Πάρκο Saxon Switzerland, Γερμανία
Βρίσκεται κοντά στη Δρέσδη, στα σύνορα με την Τσεχία και περιλαμβάνει επιβλητικά φαράγγια και άγρια δάση. Είναι διάσημο για τα μονοπάτια του που χαρίζουν θέα που κόβει την ανάσα.
Εθνικός Δρυμός Ολύμπου, Ελλάδα
Το Εθνικό Πάρκο Ολύμπου ιδρύθηκε το 1938, με στόχο την προστασία των περισσότερων από τα 1.700 είδη φυτών – μεταξύ των οποίων πολλά σπάνια και ενδημικά – και έχει έκταση 40.000 στρέμματα. Βρίσκεται στο Νομό Πιερίας κοντά στο Λιτόχωρο και εκτείνεται από υψόμετρο 600μ. έως την κορυφή Πάνθεο ή Μύτικας στα 2.917μ. Εδώ βρίσκεται το 25% του συνόλου της ελληνικής χλωρίδας ενώ πλούσια είναι και η πανίδα του δρυμού, με πολλά μεγάλα και μικρά θηλαστικά.
- See more at: http://www.arttravel.gr/index.php?category=8&article=5712&utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_campaign=PARKA#sthash.nSJmATaK.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: